DSC_3824Groep 6,7 en 8

Welkom in groep 6,7 en 8.

De laatste drie jaar op de basisschool waarbij de voorbereiding naar het voortgezet onderwijs steeds meer een rol gaat spelen. Zo werken de kinderen elke dag vanuit een schoolagenda. Ook zal er meer huiswerk komen.
Verantwoordelijkheid, zorgvuldigheid, discipline en zelfstandigheid zijn belangrijke begrippen. We krijgen les van juf Marije. We werken uit de nieuwe methoden van Pluspunt (rekenen), Taal op Maat en Spelling op Maat. Daarnaast hebben we Blits (studievaardigheden)en Tekstverwerken (begrijpend lezen). Ook wordt er een keer in de week Engels gedaan.
Dit vinden de kinderen erg interessant. Tijdens deze les wordt er alleen maar Engels gesproken. Best spannend in het begin. De meeste lessen worden via het digibord ondersteund. ICT komt in de bovenbouw meer aan de orde. De kinderen gebruiken de computer om werkstukken te maken of een Prezi. Dit is een nieuwe vorm van Power Point. Hierin kunnen ze een presentatie maken voor de spreekbeurten en boekbesprekingen. Naast deze vakken zijn we ook druk met de sociale ontwikkeling. Hiervoor gebruiken we de kanjertraining. Herkenbare onderwerpen komen voorbij de leerlingen leren zo met verschillende situaties om te gaan. Hierbij zitten opdrachten maar ook toneel lessen. Buiten alle vakken om staan er ook activiteiten op het programma van de bovenbouw. Denk hierbij aan de culturele activiteiten, zoals het bezoeken van musea en sportactiviteiten, zoals het zaalvoetbal en het slagbaltoernooi.

  • © stichting radius